O‘SMIRLARDA SALBIY XULQ-ATVOR NAMOYON BO‘LISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Umirova Nilufar Baxtiyorovna,; Ibragimova Shohista Toʻlqin qizi,; Suvanova Sevara Ishkuvatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  o‘smirlik  davrida  salbiy  xulq-atvor  shakllanishining psixologik  omillari,  ijtimoiy  muhitning  ta’siri,  oilaviy  munosabatlar,  tengdoshlar bosimi hamda zamonaviy axborot texnologiyalarining o‘smir ruhiyatiga ta’siri ilmiy va publitsistik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘smirlarda agressivlik, tajovuzkorlik, intizomsizlik, internet qaramligi, zararli odatlarga moyillik kabi salbiy holatlarning  kelib  chiqish  sabablari  hamda  ularni  oldini  olishning  psixologik-pedagogik mexanizmlari yoritilgan.