TA’LIM XIZMATLARI O‘ZBEKISTONNING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHI OMILI SIFATIDA - Mansurova Muzaffarra Maxsudovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  ta’lim  xizmatlarining  O‘zbekiston  iqtisodiyotini rivojlantirishdagi  ijtimoiy-iqtisodiy  ahamiyati  ko‘rib  chiqiladi.  Inson  kapitalini shakllantirish,  malakali  ishchi  kuchini  tayyorlash,  milliy  iqtisodiyot raqobatbardoshligini  oshirish  va  aholi  turmush  darajasini  yaxshilashda  ta’limning o‘rni alohida yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini isloh qilish,  ta’lim  xizmatlari  xususiy  sektorini  rivojlantirish  hamda  ta’lim  jarayoniga axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarini  joriy  etishga  qaratilgan  strategik tashabbuslar tahlil qilinadi.