ZAMONAVIY IMPLANTOLOGIYA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Qamariddinzoda Fotimabonu Qamariddinovna; Maxmudov G. A (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  implantologiyaning  rivojlanish tendensiyalari,  yangi  texnologiyalar  va  klinik  yondashuvlar  tahlil  qilingan.  Dental implantlarning  biologik  moslashuvi,  materialshunoslikdagi  yangiliklar,  raqamli texnologiyalar  (CAD/CAM,  3D  rejalashtirish)  hamda  jarrohlik  usullarining takomillashuvi  yoritilgan.  Implantologiyaning  muvaffaqiyati  va  uzoq  muddatli natijalariga ta’sir qiluvchi omillar ham ko‘rib chiqilgan.