TIBBIY TA'LIM MUASSASALARIDA SUNI'Y INTELLEKTNI QO‘LLASHNING ISTIQBOLLARI - Ilyasova Munisa Mirvaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tibbiy  ta’lim  muassasalarida  sun’iy  intellektni joriy etish va undan kelib chiqadigan istiqbolli imkoniyatlar, zamonaviy tibbiy ta’lim jarayonida  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  o‘rni,  ularning  ahamiyati  va  ta’lim sifatini  oshirishdagi  roli  chuqur  tahlil  etiladi.  Intern  va  talabalarning  bilim  va ko‘nikmalarini oshirish, tibbiy qarorlarni tez va aniq qabul qilish, tibbiy simulatsiya, individuallashtirilgan  o‘quv  rejalarini  yaratish  hamda  kasbiy  malakani mustahkamlashda  sun’iy  intellektning  keng  ko‘lamli  imkoniyatlari  yoritiladi. Tadqiqotda  zamonaviy  tibbiy  ta’limda  innovatsion  yondashuv  va  axborot texnologiyalari integratsiyasining dolzarbligi ham yoritilgan.