OZIQ-OVQAT CHIQINDILARIDAN ANAEROB BIOREAKTORLARDA BIOGAZ ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY TAHLILI - Mirkomilova Lola O‘tkirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  oziq-ovqat  chiqindilaridan  anaerob bioreaktorlar yordamida biogaz ishlab chiqarish texnologiyalarining zamonaviy holati va rivojlanish istiqbollari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida organik chiqindilarni qayta ishlashning  ekologik  va  iqtisodiy  afzalliklari  o‘rganildi.  Anaerob  parchalanish jarayonining asosiy bosqichlari, bioreaktor turlari va ularda hosil bo‘ladigan biogaz tarkibi  ilmiy  manbalar  asosida  yoritildi.  Shuningdek,  oziq-ovqat  chiqindilaridan samarali foydalanish orqali energiya resurslarini tejash va atrof-muhit ifloslanishini kamaytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari biogaz texnologiyalarini rivojlantirishda  anaerob  bioreaktorlarning  yuqori  samaradorlikka  ega  ekanligini ko‘rsatdi.