AMIR TEMUR VA MUSIQA - O’ktamova Gulmira Sherali qizi,; Abdullayev Zuhriddin Abdujabbor o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Amir Temur davlati nafaqat harbiy qudrati, balki ilm-fan  va  madaniyat  rivojiga  ko'rsatgan  ulkan  e'tibori  bilan  ham  mashhurdir. Sohibqironning  shaxsiy  qiziqishlari  va  homiyligi  tufayli  musiqa  san'ati  Temuriylar saroyida yuksak darajada qadrlangan. Ushbu maqola Amir Temur hukmronligi davrida musiqa madaniyatining o'rni, uning rivojlanishiga ta'sir etgan omillar hamda o'sha davr musiqa asboblari va janrlarini tarixiy manbalar asosida tahlil qiladi. Tadqiqot Temur davri musiqasining o'ziga xos xususiyatlarini ochib berishga qaratilgan bo'lib, uning mintaqa madaniy merosidagi ahamiyatini yoritadi.