TANBUR VA UNING MAQOM SAN'ATDAGI RO'LI - No'monova Dilbaroy Dilshodbek qizi,; Abdullayev Zuxriddin Abdujabbor òģli, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada tanbur cholg‘u asbobining kelib chiqishi, tuzilishi  hamda  maqom  san’atidagi  o‘rni  ilmiy  jihatdan  yoritilgan.  Tanbur  o‘zbek mumtoz  musiqa  san’atining  muhim  cholg‘ularidan  biri  bo‘lib,  ayniqsa  maqom ijrochiligida yetakchi o‘rin egallaydi. Tadqiqotda tanburning ijro imkoniyatlari, uning maqom  yo‘llarini  ifodalashdagi  ahamiyati,  ohangdorlik  xususiyatlari  hamda  milliy musiqa  merosini  saqlashdagi  roli  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  tanbur  ijrochiligi an’analari va ularning zamonaviy musiqa madaniyatidagi o‘rni ochib berilgan.