KIBERBULLING MUAMMOSI VA YECHIMLARI - Berdimurodova Mahbuba Baxtiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  kiberbullingning  zamonaviy  jamiyatdagi  dolzarb muammolardan biri sifatidagi o‘rni, uning yoshlar ruhiyati va ijtimoiy hayotiga ta’siri ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Internet  va  ijtimoiy  tarmoqlarning  keng  rivojlanishi natijasida  onlayn  zo‘ravonlik,  tahqirlash  va  psixologik  bosim  holatlari  ortib borayotgani  statistik  ma’lumotlar  asosida  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida kiberbullingning  asosiy  sabablari,  shakllari  va  oqibatlari  o‘rganilib,  xalqaro tashkilotlar hamda olimlarning fikrlari tahlil qilindi. Shuningdek, muammoning oldini olish bo‘yicha ta’limiy, psixologik va texnologik yechimlar taklif etildi.