INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA MAKTAB PSIXOLOGINING FAOLIYATI - Rajapova Dilnoza Ergashbek qizi,; Qo'chqorova Oygul Jumanazarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  inklyuziv ta’lim  sharoitida  maktab  psixologining  faoliyati, uning  o‘quvchilarni  ijtimoiy-psixologik  qo‘llab-quvvatlashdagi  o‘rni  hamda  ta’lim jarayonidagi  asosiy  vazifalari  yoritilgan.  Shuningdek,  alohida  ta’lim  ehtiyojiga  ega bo‘lgan bolalarning maktab muhitiga moslashuvi, ularning psixologik rivojlanishini ta’minlash, ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikni tashkil etish masalalari tahlil qilingan. Maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida uchraydigan psixologik muammolar va ularni  bartaraf  etishning  samarali  usullari  haqida  fikr  yuritilgan.  Inklyuziv  ta’lim muhitida  sog‘lom  psixologik  iqlim  yaratishning  ahamiyati  ilmiy-amaliy  jihatdan asoslab berilgan.