OʼSMIR YOSHDAGI BOLALARDA XAVOTIRLANISH HISSINING PAYDO BOʼLISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Kamilova Nafisaxon Ergashevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘smir  yoshdagi  bolalarda  xavotirlanish  hissining  paydo bo‘lishiga  sabab  bo‘luvchi  psixologik  omillar  yoritilgan.  Xavotirning  emotsional, kognitiv va ijtimoiy jihatlari tahlil qilinib, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi  omillar  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  xavotirlanishni  kamaytirish  va profilaktika qilish bo‘yicha psixologik yondashuvlar bayon etilgan.