MAPLEDA MA’LUMOT TIPLARI TIZIMI VA UNING OBYEKTGA YO‘NALTIRILGAN DASTURLASH BILAN BOG‘LIQLIGI - Sharofutdinov I.U,; Solijonova Z.Sh, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqolada  Maple  dasturlash  muhitidagi  ma’lumot  turlari  tizimi, ularning  matematik  va  dasturiy  ishlov  berishdagi  ahamiyati  hamda  obyektga yo‘naltirilgan  dasturlash  (Object  Oriented  Programming  —  OOP)  bilan  bog‘liqligi tahlil  qilinadi.  Maqolada  Maple  muhitida  qo‘llaniladigan  sonli,  mantiqiy,  satrli  va murakkab ma’lumot turlari, ularning strukturalari va funksional imkoniyatlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, Maple dasturida modullar, paketlar va obyektga yo‘naltirilgan elementlarning ishlash prinsiplari ham ko‘rib chiqilgan. Mazkur maqola dasturlash, matematik  modellashtirish  va  kompyuter  algebra  tizimlari  bilan  shug‘ullanuvchi talabalar hamda tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.