MAPLEDA FUNKSIYA GRAFIGINI QURISH - Sharofutdinov Iqboljon Usmonjon o‘g‘li; Xoshimjonova Sevara Elmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  Maple  dasturi  yordamida  funksiyalar  grafiklarini  qurish usullari  va  ularning  amaliy  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  Maple muhitida ikki va uch o‘lchovli grafiklarni hosil qilish, funksiyalarni vizual tahlil qilish hamda  matematik  modellashtirish  jarayonlari  o‘rganiladi.  Shuningdek,  grafik qurishda qo‘llaniladigan asosiy buyruqlar, parametrlar va grafiklarning xossalarini o‘zgartirish  imkoniyatlari  yoritiladi.  Maqolada  Maple  dasturining  ta’lim, muhandislik, fizika va axborot texnologiyalaridagi qo‘llanilishi ham ko‘rib chiqiladi.