INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHISINING VAZIFALARI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Azimova Munavvar Rasuljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining vazifalari tahlil qilingan. Inklyuziv ta’limda barcha o‘quvchilarning, jumladan, alohida ta’lim  ehtiyojiga  ega  bolalarning  ham  teng  ta’lim  olish  imkoniyatini  ta’minlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchining individual yondashuvni qo‘llashi, differensial topshiriqlar berishi, psixologik qo‘llab-quvvatlashni amalga oshirishi va ota-onalar  bilan  hamkorlikni  yo‘lga  qo‘yish  vazifalari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot natijalari inklyuziv ta’limda o‘qituvchi rolining juda muhim ekanligini ko‘rsatadi.