BOSHLANG‘ICH SINFLARDA BAHOLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Nuriddinova Marjona Lochinbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinflarda  baholash  tizimini  takomillashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’limda baholashning an’anaviy yondashuvidan kompetensiyaviy  va  shakllantiruvchi  baholash  tizimiga  o‘tish  masalalari  yoritilgan. Shuningdek,  o‘quvchilarning  bilim,  ko‘nikma  va  kompetensiyalarini  adolatli baholashda  mezonli  baholash,  o‘z-o‘zini  baholash  hamda  raqamli  baholash vositalarining  ahamiyati  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  baholash  tizimini takomillashtirish ta’lim sifatini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.