STEAM YONDASHUVI ASOSIDA BOSHLANG‘ICH TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Shokiraliyeva Dilrabo Odiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  STEAM  yondashuvi  asosida  boshlang‘ich  ta’limni rivojlantirish masalasi yoritilgan. STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics)  integratsiyalashgan  ta’lim  modeli  sifatida  o‘quvchilarning  ilmiy-tadqiqiy,  ijodiy  va  amaliy  ko‘nikmalarini  rivojlantirishda  muhim  o‘rin  tutadi. Maqolada  STEAM  yondashuvining  boshlang‘ich  sinflarda  qo‘llanilishi, o‘quvchilarning muammoli vaziyatlarni hal qilish, ijodkorlik va mantiqiy fikrlashini rivojlantirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalari  STEAM  yondashuvi ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.