KITOBXONLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA BOSHLANG‘ICH TA’LIMNING O‘RNI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi,; Mahmudjonova Shahnoza Ravshanjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  kitobxonlik  madaniyatini  shakllantirishda  boshlang‘ich ta’limning  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  kitobga qiziqish  uyg‘otish,  o‘qish  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  hamda  ma’naviy-axloqiy tarbiyani  shakllantirishda  o‘qituvchining  roli  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  o‘quv jarayonida  interaktiv  metodlar,  oilaviy  kitobxonlik  va  sinfdan  tashqari  o‘qish faoliyatlarining samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim kitobxonlik madaniyatini shakllantirishning muhim poydevori ekanligini ko‘rsatadi.