O‘QUVCHILARDA AXBOROT BILAN ISHLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Axatova Sevinch Qosimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  o‘quvchilarda  axborot  bilan  ishlash  kompetensiyasini rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim sharoitida axborot oqimining  ortib  borishi  o‘quvchilardan  ma’lumotni  izlash,  tanlash,  tahlil  qilish  va undan samarali foydalanish ko‘nikmalarini talab etadi. Maqolada boshlang‘ich va o‘rta ta’lim  jarayonida  axborot  savodxonligini  shakllantirish  usullari,  raqamli texnologiyalardan  foydalanish  hamda  interaktiv  metodlarning  ahamiyati  tahlil qilingan.  Tadqiqot  natijalari  axborot  bilan  ishlash  kompetensiyasi  o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va ijodiy faoliyatini rivojlantirishda muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.