BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA MILLIY QADRIYATLAR ASOSIDA TARBIYA BERISH - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Ismailova Nuqiljan Sherxanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarni milliy qadriyatlar asosida tarbiyalashning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Milliy qadriyatlar, urf-odatlar va an’analar orqali o‘quvchilarda vatanparvarlik, ma’naviy-axloqiy sifatlar va milliy o‘zlikni anglash tuyg‘ularini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, dars jarayonida  interaktiv  metodlardan  foydalanish,  xalq  og‘zaki  ijodi  namunalarini o‘rganish  va  oilaviy  tarbiyaning  o‘rni  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari boshlang‘ich ta’lim milliy qadriyatlarni shakllantirishning muhim bosqichi ekanligini ko‘rsatadi.