O‘QUVCHILARDA KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Ergasheva Go'zaloy Muhammadali qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘quvchilarda kreativ fikrlashni rivojlantirishning pedagogik asoslari va samarali usullari tahlil qilingan. Kreativ fikrlash o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi,  muammolarni  noodatiy  yondashuv  asosida  hal  qilishi  hamda  innovatsion g‘oyalarni  ilgari  surishida  muhim  omil  ekanligi  yoritilgan.  Shuningdek,  interaktiv metodlar,  loyiha  asosida  o‘qitish,  muammoli  ta’lim  va  raqamli  texnologiyalarning kreativlikni rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari kreativ fikrlashni shakllantirish ta’lim sifatini oshirishning muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.