O‘QUVCHILARNING KITOBXONLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi,; Valixanova Xadicha Abdulazizovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  o‘quvchilarning  kitobxonlik  madaniyatini  shakllantirish yo‘llari  va  pedagogik  asoslari  yoritilgan.  Kitobxonlik  madaniyati  o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy  rivojlanishi,  nutq  boyligi  va  mustaqil  fikrlash  qobiliyatini shakllantirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, sinf va sinfdan tashqari o‘qish, interaktiv metodlar, oilaviy kitobxonlik hamda raqamli resurslardan foydalanishning  samaradorligi  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalari  kitobxonlik madaniyatini shakllantirish uzluksiz pedagogik jarayon ekanligini ko‘rsatadi.