KO’RISHIDA NUQSONI BO’LGAN BOLALARDA MAYDA QO’L MOTORIKASINING RIVOJLANISHI - Xalilova Maftuna Baxtiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ko‘rishida  nuqsoni  bo‘lgan  maktabgacha yoshdagi  bolalarda  mayda  qo‘l  motorikasini  rivojlantirishning  nazariy  va  amaliy jihatlari  yoritilgan.  Tadqiqotda  ko‘rish  patologiyasining  bolalarning  sensomotor rivojlanishi, taktil sezgirligi, qo‘l harakatlari koordinatsiyasi hamda predmet-amaliy faoliyatiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  mayda  motorikaning  nutq,  bilish jarayonlari va ijtimoiy moslashuv bilan o‘zaro bog‘liqligi ochib berilgan..