O'QITUVCHILARGA DAVLAT TIBBIY SUG'URTASINI YETKAZISHDA RAQAMLASHTIRISH IMKONIYATLARI - Istamov Behzod Bahodir o’g’li,; Atоyeva Mashhura Abrоrоvna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  tezisda  O'zbekistonda  davlat  tibbiy  sug'urtasi  (DTS) tizimining  ishlash  mexanizmi,  uni  raqamlashtirish  yo'nalishlari  va  Buxoro  viloyati Vobkent tumani o'qituvchilariga DTS xizmatlarini yetkazishdagi mavjud muammolar tahlil etilgan. Raqamli platformalar — mis.ssv.uz, "Elektron poliklinika" va DMED — asosida tibbiy xizmatlardan foydalanish samaradorligini oshirish yo'llari taklif etilgan.