O'ZBEKISTONNING JAHON SAVDO TASHKILOTIGA A'ZO BO'LISH JARAYONI VA UNING IQTISODIY OQIBATLARI - Ikromjon Muxitdinov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  O'zbekiston  Respublikasining  Jahon  Savdo  Tashkiloti (JST/WTO)ga a'zo bo'lish jarayoni, bu yo'lda amalga oshirilgan islohotlar, erishilgan yutuqlar  va  kutilayotgan  iqtisodiy  oqibatlar  tahlil  etiladi.  Jarayon  nafaqat  savdo siyosatini, balki mamlakatning butun iqtisodiy tizimini isloh qilishni taqozo etmoqda. Maqolada a'zolikning ijobiy va salbiy tomonlari ilmiy jihatdan ko'rib chiqiladi.