KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Alixonova Maftunaxon Odilxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada kompetensiyaviy yondashuv asosida ta’lim samaradorligini oshirish masalalari ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida kompetensiyaviy yondashuvning mazmuni, uning an’anaviy ta’limdan farqli jihatlari hamda  o‘quvchilarda  mustaqil  fikrlash,  muammoli  vaziyatlarni  hal  qilish, kommunikativ  va  amaliy  ko‘nikmalarni  rivojlantirishdagi  ahamiyati  yoritilgan. Shuningdek,  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  va  interfaol  metodlardan foydalanish  orqali  o‘quvchilarning  bilim,  ko‘nikma  va  malakalarini  real  hayotiy vaziyatlarda qo‘llash imkoniyatlarini kengaytirish masalalari ochib berilgan. Maqolada kompetensiyaviy  yondashuvning  ta’lim  sifati  va  samaradorligini  oshirishdagi  roli, pedagog faoliyatini takomillashtirishdagi ahamiyati hamda innovatsion ta’lim muhitini yaratishdagi o‘rni haqida ilmiy xulosalar keltirilgan.