TA’LIM JARAYONIDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI - Qosimova Matluba Isomiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  ta’lim  jarayonida  axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining  (AKT)  ahamiyati,  ularning  zamonaviy  pedagogik  jarayonga integratsiyalashuvi  hamda  ta’lim  samaradorligini  oshirishdagi  o‘rni  ilmiy  jihatdan tahlil qilinadi. AKT vositalarining o‘quv jarayonini individuallashtirish, interaktivlikni ta’minlash va o‘quvchilarning mustaqil bilim olish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  elektron  ta’lim  platformalari,  multimedia vositalari va raqamli resurslardan foydalanish orqali ta’lim sifatini oshirish masalalari ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  AKTning  o‘qituvchi  va  o‘quvchi  faoliyatini takomillashtirishdagi roli hamda zamonaviy raqamli ta’lim muhitini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan.