TABIIY TANLANISH VA UNING XILLARI - Soyibjonova Dilorom Akromjon qizi; Yo'ldashev Abduvali Alisher o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  tabiiy  tanlanish  jarayonining  biologik evolyutsiyadagi  hal  qiluvchi  o‘rni  va  tabiiy  tanlanishning  genotipga  ta'sir  etish shakllari  o'rganiladi.  Tezis  davomida  tabiiy  tanlanishning  turli  shakllari (stabillashtiruvchi  ,harakatlantiruvchi  va  dizruptiv)  hamda  ularning  populyatsiya genofondiga ta’siri o‘rganilgan.