UMARALI NORMATOVNING "TALANT TARBIYASI" ASARIDA BADIIY- ESTETIK TAFAKKUR VA ADABIY TANQID METODOLOGIYASI - Mahammadjonova Ro'zixon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu  maqolada  taniqli  adabiyotshunos  olim,  filologiya  fanlari  doktori, professor  Umarali  Normatovning  "Talant  tarbiyasi"  kitobining  o'zbek adabiyotshunosligi va tanqidchiligi rivojidagi o'rni hamda ahamiyati tadqiq etiladi. Asarda  ilgari  surilgan  adabiy-nazariy  qarashlar,  iste'dod  va  badiiy  mahorat masalalari, ijodkor shaxsiyati va badiiy asar yaxlitligi muammolari zamonaviy adabiy jarayon nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Olimning munaqqidlik mahorati, matn ustida ishlash  metodikasi  hamda  yosh  iste'dodlarni  tarbiyalash  borasidagi  konseptual qarashlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.