XX ASRNING BIRINCHI YARMI O‘ZBEK ADABIY TANQIDCHILIGI RIVOJIDA OTAJON HOSHIM VA OLIM SHARAFIDDINOVLARNING O‘RNI - Akbarova Ozoda (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA.  Ushbu  maqolada  XX  asr  o‘zbek  adabiyotshunosligi  va adabiy tanqidchiligining shakllanishi hamda yuksalishiga ulkan hissa qo‘shgan ikki yirik  simo  –  Otajon  Hoshim  va  Olim  Sharafiddinovlarning  ilmiy-tanqidiy  faoliyati tadqiq  etiladi.  Davrning  murakkab  ijtimoiy-siyosiy  sharoitlariga  qaramay, munaqqidlarning  klassik  merosga  munosabati,  zamonaviy  adabiy  jarayonni  tahlil qilish  mahorati  hamda  milliy  adabiyotshunoslik  metodologiyasini  yaratishdagi xizmatlari qiyosiy tahlil asosida yoritilgan.