EMBRIONAL GEMOTSITOPOEZNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA UNING KLINIK AHAMIYATI - Akbarova Barchinoy Baqiyevna; Sodiqov Muhamadyusuf Alisherjon o'gli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada embrional gemotsitopoez jarayoni, uning asosiy bosqichlari hamda  organizm  rivojlanishidagi  biologik  va  klinik  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Gemotsitopoez - qon hujayralarining hosil bo‘lish jarayoni bo‘lib, u embrional davrdan boshlab umr bo‘yi davom etadi. Ayniqsa, embrional gemotsitopoez inson hayotining dastlabki  bosqichlarida  immun  tizim,  kislorod  tashilishi  va  metabolik  muvozanatni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.