YUSUF XOS HOJIBNING “QUTADG‘U BILIG” ASARINING MAVZUIY TASNIFI - Gulomova Maftuna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  “Qutadg‘u  bilig”  asarining  mavzuiy  tasnifi,  unda  ilgari surilgan  ijtimoiy-siyosiy,  axloqiy-ta’limiy,  ma’naviy  va  oilaviy  qarashlar  tahlil qilinadi. Asarning turkiy adabiyot taraqqiyotidagi o‘rni hamda undagi ramziy obrazlar orqali  berilgan  g‘oyaviy  mazmun  yoritiladi.  Shuningdek,  o‘zbek  olimlarining  asar haqidagi ilmiy qarashlari ham keltirilib, mavzularning badiiy talqini ochib beriladi.