AKADEMIK LITSEY O‘QUVCHILARINI OLIY TA’LIMGA TAYYORLASHDA MATEMATIKA FANINING O‘RNI - Solijonov Ibrohim Qobiljon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  akademik  litsey  o‘quvchilarini  oliy  ta’lim  bosqichiga tayyorlash  jarayonida  matematika  fanining  tutgan  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan. Shuningdek,  matematika  fanining  o‘quvchilarning  mantiqiy  fikrlashi,  tahliliy tafakkuri,  muammoli  vaziyatlarni  hal  qilish  qobiliyati  hamda  kasbiy kompetensiyalarini  rivojlantirishdagi  pedagogik  imkoniyatlari  tahlil  qilingan.  Oliy ta’limga  tayyorgarlik  jarayonida  matematika  fanini  zamonaviy  pedagogik texnologiyalar  asosida  o‘qitish,  mustaqil  ta’limni  tashkil  etish  hamda  innovatsion metodlardan foydalanishning samaradorligi haqida fikr yuritilgan. Maqolada akademik litsey  ta’limida  matematika  fanining  nazariy  va  amaliy  ahamiyatini  oshirishga  oid ilmiy-metodik tavsiyalar berilgan.