MUAMMOLI TA’LIMNI AMALGA OSHIRISHDA O‘QITUVCHI FAOLIYATINING PEDAGOGIK MODELI - Axmatova Shaxriniso Sodiqovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  muammoli  ta’lim  texnologiyasini  o‘quv jarayoniga  joriy  etishda  o‘qituvchi  faoliyatining  pedagogik  modeli  tahlil  qilingan. Muammoli  ta’limda  o‘qituvchining  an’anaviy  roldan  fasilitator  va  moderatorlik pozitsiyasiga  o‘tishi,  dars  bosqichlarini  modellashtirish  hamda  adabiyot  darslari misolida ziddiyatli vaziyatlarni yaratish usullari yoritilgan. Maqolada o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirishda pedagogik modelning tarkibiy qismlari va ularning samaradorligi asoslab berilgan.