BIONOTE: QISHLOQ XO‘JALIGI UCHUN BIOLOGIK MONITORING MOBIL ILOVASI - Shokirov F. Sh,; Abdusayidov N. A, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘simliklarning biometrik ko‘rsatkichlarini monitoring qilish, saqlash  va  tahlil  qilishga  mo‘ljallangan  “BioNote”  mobil  ilovasini  ishlab  chiqish masalalari  yoritilgan.  Ilova  Flutter  texnologiyasi  asosida  ishlab  chiqilib, foydalanuvchilarga har bir o‘simlik uchun alohida profil yaratish, kunlik biometrik kuzatuvlarni  qayd  etish,  rasm  yuklash  hamda  grafik  va  statistik  tahlillarni  amalga oshirish  imkonini  beradi.  Tadqiqot  davomida  biomonitoring  tizimlarining  nazariy asoslari, mobil texnologiyalarning afzalliklari va zamonaviy smart agrotexnologiyalar o‘rganildi. Ilova arxitekturasi qatlamli model asosida loyihalanib, lokal ma’lumotlar bazasi  va  grafik  modullar  bilan  integratsiya  qilindi.  Natijalar  mobil  monitoring tizimlari biologik tadqiqotlar va qishloq xo‘jaligida ma’lumotlarni tizimli boshqarish samaradorligini oshirishini ko‘rsatdi.