QR-KOD TEXNOLOGIYASI ASOSIDA INTERAKTIV KROSSVORD TIZIMINI ISHLAB CHIQISH - Shokirov F. Sh,; Razaqov T. R, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur maqolada QR-kod texnologiyasi asosida ishlovchi interaktiv krossvord tizimini  ishlab  chiqish  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  raqamli  ta’lim tizimlari, gamifikatsiya metodlari va interaktiv ta’lim texnologiyalarining zamonaviy imkoniyatlari tahlil qilindi. Tizimni ishlab chiqishda Django frameworki, PostgreSQL ma’lumotlar bazasi va zamonaviy frontend texnologiyalaridan foydalanildi. Maqolada QR-kod  orqali  tezkor  kirish  mexanizmi,  krossvord  generatsiyasi  algoritmlari, javoblarni avtomatik tekshirish va statistik tahlil imkoniyatlari bayon qilingan. Ishlab chiqilgan  tizim  ta’lim  jarayonini  avtomatlashtirish,  foydalanuvchilarning  darsga bo‘lgan qiziqishini oshirish va interaktiv ta’lim muhitini shakllantirishga xizmat qiladi.