SHARQ UYGʻONISH DAVRIDA PEDAGOGIK FIKRLARNING RIVOJLANISHI - Abdullayeva Nozima Bahodir qizi; Sodiqboyeva Rayhon Xolmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Sharq  uygʻonish  davridagi  pedagogik fikrlarning rivojlanish bosqichlari, ularning nazariy asoslari va amaliy jihatlari tahlil qilinadi.  Asosiy  eʼtibor  Sharq  mutafakkirlarining  ilmiy  merosi,  ularning  pedagogik qarashlari,  ilmiy  va  tarbiyaviy  faoliyatiga  qaratilgan.  Maqolada  tarixiy  manbalar, zamonaviy  tadqiqotlar  va  amaliy  namunalarga  asoslanib,  pedagogik  fikrlarning shakllanishi, rivojlanishi va bugungi kundagi ahamiyati chuqur oʻrganiladi.