BIZNES GʻOYA VA UNING MAQSADI - To‘xtayev Shahriyor O‘tkir o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  biznes  g‘oya  tushunchasi,  uning  mazmun-mohiyati  hamda tadbirkorlik faoliyatidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, biznes g‘oyaning shakllanish bosqichlari,  uni  amalga  oshirishning  asosiy  omillari  va  biznes  maqsadlarini  to‘g‘ri belgilashning  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Maqolada  zamonaviy  iqtisodiyotda innovatsion  g‘oyalar  asosida  biznesni  rivojlantirish,  raqobatbardoshlikni  oshirish hamda foyda olish bilan bir qatorda jamiyat ehtiyojlarini qondirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Biznes g‘oya va uning maqsadini aniq belgilash tadbirkorlik faoliyatining muvaffaqiyatli bo‘lishida muhim omil ekanligi asoslab berilgan.