YEVROPA TARIXSHUNOSLIGINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - M.Maxmudova; Ibroximova Saidabonu Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  Yevropa  tarixshunosligining  Antik  davrdan  to  hozirgi kungacha bo‘lgan shakllanish va rivojlanish bosqichlari tizimli tahlil qilinadi. Qadimgi Yunoniston  va  Rimdagi  ilk  tarixiy  yozuvlar,  O‘rta  asrlarning  xristian  teologiyasi ta’siridagi  xronikalari,  Uyg‘onish  va  Ma’rifatparvarlik  davridagi  dunyoviy-tanqidiy yondashuvlar hamda XIX – XX asrlardagi ilmiy tarixshunoslik maktablari (jumladan, Annalchilar maktabi) evolyutsiyasi yoritiladi.