LUQMON BO‘RIXONNING “TUMOR” HIKOYASIDAGI RAMZIY MA’NOLAR VA BADIIY TAHLILI. - Yoqubova Parizoda Erkinjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada istiqlol davri o‘zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri Luqmon Bo‘rixonning “Tumor” hikoyasidagi badiiy ramzlar, majoziy obrazlar  va  asarning  g‘oyaviy-estetik  mundarijasi  atroflicha  tadqiq  qilingan. Hikoyadan  olingan  to‘g‘ridan-to‘g‘ri  iqtiboslar  va  matniy  dalillar  asosida  "tumor" detali, uning personajlar ruhiyatidagi evrilishlarga ko‘rsatgan ta’siri, ma’naviy inqiroz hamda  o‘zlikni  anglash  masalalari  badiiy-falsafiy  jihatdan  tahlil  etiladi.  Maqolada yozuvchining  ramzlar  yaratish  mahorati,  kompozitsion  o‘ziga  xosligi  va  asarning bugungi kun kitobxoni uchun ijtimoiy-psixologik hamda tarbiyaviy ahamiyati keng qamrovli tarzda ochib berilgan.