KONSTITUTSIYAVIY ISLOHOT TUSHUNCHASI VA UNING ZAMONAVIY DEMOKRATIK DAVLAT RIVOJIDAGI AHAMIYATI - Amirkulova Ra‘nogul Ixtiyor kizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  yangi  tahrirdagi  Oʻzbekiston  Respublikasi Konstitutsiyasining mazmun-mohiyati hamda konstitutsiyaviy islohotlarning davlat va jamiyat  hayotidagi  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Unda  inson  huquq  va  erkinliklarini ta’minlash,  demokratik  tamoyillarni  mustahkamlash,  davlat  boshqaruvi  tizimini takomillashtirish hamda fuqarolarning davlat boshqaruvidagi ishtirokini kengaytirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, Konstitutsiyada inson qadri ustuvor tamoyil sifatida e’tirof etilgani, jamoatchilik nazorati va huquqiy kafolatlarning kuchaytirilgani ilmiy-huquqiy jihatdan asoslab berilgan.