TARBIYASI OG‘IR BOLALAR BILAN PROFILAKTIK ISHLAR OLIB BORISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Ibragimova Oʻgʻiloy Ilhom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tarbiyasi og‘ir bolalar bilan profilaktik ishlar olib borishning psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Tarbiyasi og‘ir bolalarning shaxsiy, ijtimoiy va psixologik xususiyatlari, ularning xulq-atvorida uchraydigan muammolar hamda  ushbu  muammolarni  bartaraf  etishda  profilaktik  faoliyatning  ahamiyati yoritilgan.  Shuningdek,  oila,  maktab  va  mahalla  hamkorligida  olib  boriladigan psixologik-profilaktik  ishlarning  samaradorligi  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari tarbiyasi  og‘ir  bolalar  bilan  tizimli  va  individual  yondashuv  asosida  ishlash  ijobiy natijalarga olib kelishini ko‘rsatadi.