BUXORO XONLIGIDA SOLIQ ISLOHOTLARI: TARIXIY TAJRIBA VA IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI - Eraliyeva Muniraxon Zaylobidinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Buxoro xonligida amal qilgan soliq tizimi, uning shakllanish va rivojlanish bosqichlari hamda turli davrlarda amalga oshirilgan soliq  islohotlari  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  xiroj,  ushr,  zakot,  boj  va  boshqa soliqlarning davlat moliyasidagi o‘rni, soliq siyosatining iqtisodiy va ijtimoiy hayotga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, Mang‘itlar sulolasi davrida amalga oshirilgan moliyaviy islohotlar, ularning natijalari va tarixiy ahamiyati ilmiy jihatdan baholangan. Buxoro xonligidagi  soliq  siyosatining  davlat  boshqaruvi  va  iqtisodiy  taraqqiyotdagi  o‘rni tarixiy manbalar asosida tahlil etilgan.