O‘QUVCHILARNING RUHIY SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASH VA TUSHKUNLIKNING OLDINI OLISH YO‘LLARI - Eshmurodov Abror Ergashovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarning  ruhiy  salomatligini mustahkamlash  va  tushkunlik  holatlarining  oldini  olishning  psixologik-pedagogik jihatlari  tahlil  qilinadi.  O‘quvchilarda  ruhiy  farovonlikni  ta’minlash,  emotsional barqarorlikni  rivojlantirish  hamda  stress  va  tushkunlikka  olib  keluvchi  omillarni bartaraf  etishning  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  ta’lim  muassasasida  sog‘lom psixologik muhit yaratish, o‘quvchilarning o‘ziga bo‘lgan ishonchini oshirish, ijobiy fikrlash  ko‘nikmalarini  shakllantirish,  psixologik  profilaktika  va  maslahat  ishlarini samarali  tashkil  etish  masalalari  bayon  etilgan.  Maqolada  o‘quvchilarning  ruhiy salomatligini  qo‘llab-quvvatlashda  pedagoglar,  psixologlar  va  ota-onalarning hamkorligi hamda zamonaviy psixologik yondashuvlarning ahamiyati ochib berilgan.