TA’LIM MUASSASALARIDA O‘QUVCHILARNI ZO‘RAVONLIKDAN HIMOYA QILISHNING DOLZARB MASALALARI - Xakimova Xavasxon Yokubjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ta’lim  muassasalarida  o‘quvchilarni zo‘ravonlikning  turli  ko‘rinishlaridan  himoya  qilishning  dolzarb  masalalari  tahlil qilinadi.  Zo‘ravonlikning  o‘quvchilarning  jismoniy  va  ruhiy  salomatligiga,  shaxsiy rivojlanishiga  hamda  ta’lim  jarayonidagi  faolligiga  ko‘rsatadigan  salbiy  ta’siri yoritilgan. Shuningdek, maktab muhitida uchraydigan jismoniy, psixologik, ijtimoiy va  kiberzo‘ravonlik  holatlarining  oldini  olish,  xavfsiz  ta’lim  muhitini  yaratish, o‘quvchilarning  huquqiy  va  psixologik  himoyasini  ta’minlash  masalalari  ko‘rib chiqilgan.  Maqolada  pedagoglar,  psixologlar,  ota-onalar  va  jamoatchilikning hamkorlikdagi  faoliyati  hamda  profilaktik  tadbirlarning  zo‘ravonlikka  qarshi kurashishdagi ahamiyati ochib berilgan.