SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING O‘QUVCHILAR TAFAKKURI VA O‘QUV FAOLIYATIGA TA’SIRI - Djumakova Gulandom Xalbayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘quvchilar tafakkuri va o‘quv faoliyatiga ta’siri psixologik va pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosidagi ta’lim vositalarining o‘quv jarayonini individuallashtirish, bilimlarni  tezkor  o‘zlashtirish,  mustaqil  o‘qish  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  hamda o‘quvchilarning  kognitiv  faoliyatini  faollashtirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek, sun’iy intellektdan foydalanishning o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, ijodiy yondashuv va  muammolarni  hal  etish  qobiliyatlariga  ta’siri  ochib  berilgan.  Maqolada  raqamli ta’lim  muhitida  sun’iy  intellektdan  oqilona  foydalanishning  afzalliklari  bilan  bir qatorda,  ortiqcha  texnologik  qaramlikning  ehtimoliy  salbiy  jihatlari  ham  tahlil qilingan.