O‘SMIRLARDA INTERNETGA QARAMLIKNI OLDINI OLISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI - Bomirzayeva Dilnavoz Ikromovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  zamonaviy  axborotlashgan  jamiyat  sharoitida  o‘smirlar orasida  keng  tarqalib  borayotgan  internetga  qaramlik  muammosining  psixologik, pedagogik va ijtimoiy jihatlari tahlil qilingan. Internet va raqamli texnologiyalar inson hayotining ajralmas qismiga aylangan bo‘lsa-da, ulardan me’yoridan ortiq foydalanish o‘smir shaxsining ruhiy rivojlanishiga, ijtimoiy moslashuviga hamda ta’lim faoliyatiga salbiy  ta’sir  ko‘rsatishi  mumkin.  Tadqiqot  davomida  internetga  qaramlikning shakllanish  omillari,  uning  asosiy  belgilari  va  oqibatlari  ilmiy  manbalar  asosida yoritilgan.  Shuningdek,  maktab  psixologining  profilaktik,  diagnostik  va  korreksion faoliyatining  mazmuni  ochib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki, o‘smirlarda internetga qaramlikning oldini olishda maktab, oila va psixolog hamkorligi muhim ahamiyatga ega. Maqolada internetga qaramlikni barvaqt aniqlash, profilaktik dasturlar  ishlab  chiqish  va  psixologik  xizmat  faoliyatini  takomillashtirish  bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.