YOSHLARDA STRESSGA BARQARORLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Kudıyarova Svetlana Kadırbergenovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yoshlarda  stressga  barqarorlikni shakllantirishning psixologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Stress tushunchasi, uning kelib chiqish sabablari hamda yoshlar psixologiyasiga ta’siri ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, stressga nisbatan barqarorlikni shakllantirishda kognitiv, emotsional va xulq-atvoriy  mexanizmlarning  o‘rni  ochib  berilgan.  Maqolada  o‘zini  boshqarish ko‘nikmalari,  ijobiy  fikrlash,  emotsional  intellekt,  motivatsiya  va  ijtimoiy  qo‘llab-quvvatlash  tizimining  stressga  chidamlilikni  rivojlantirishdagi  ahamiyati  ko‘rsatib o‘tilgan. Yoshlarda stressga bardoshlilikni oshirishga qaratilgan psixologik treninglar va amaliy tavsiyalar ham yoritilgan.