O‘QUVCHILARDA EMOTSIONAL BEQARORLIK SABABLARINI ANIQLASH VA BARTARAF ETISH USULLARI - Raximova Shaxnozaxon Maxsudjon qizi,; Mirzayeva Irodaxon Isaxonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o’quvchilarda emotsional beqarorlikning yuzaga kelish sabablari,  uning psixologik xususiyatlari  hamda  ta’lim  va  tarbiya  jarayoniga ta’siri  tahlil  qilinadi.  Emotsional  beqarorlikning  oilaviy  muhit,  tengdoshlar  bilan munosabatlar,  ta’lim  yuklamasi  va  individual  psixologik  omillar  bilan  bog‘liqligi yoritiladi.  Shuningdek,  ushbu  holatlarni  o‘z  vaqtida  aniqlashda  qo‘llaniladigan diagnostik usullar hamda maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan profilaktik va korreksion ishlarning mazmuni ochib beriladi. Maqolada bolalarning emotsional barqarorligini rivojlantirish, stressga chidamliligini oshirish va ijobiy psixologik muhit yaratishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.