TAʼLIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK ZO’RIQISH HOLATLARINI OLDINI OLISHNING DOLZARB MASALALARI - Usarova Shaxlo Xo‘jamberdi qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  tizimida  uchraydigan  psixologik  zo‘riqish  holatlari, ularning kelib  chiqish  sabablari va ta’lim  jarayoniga ta’siri  yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilar, pedagoglar va ta’lim muassasalari xodimlarida psixologik zo‘riqishning oldini  olishning  zamonaviy  usullari  hamda  psixologik  profilaktika  masalalari  tahlil qilingan.