Yusupov Abdullajon Anvarjon o’g’li - Yusupov Abdullajon Anvarjon o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yoshlarda  liderlik  salohiyatini  aniqlash  va rivojlantirishning  psixologik  omillari  tahlil  qilingan.  Liderlikning  shaxs rivojlanishidagi  o‘rni,  uning  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  individual-psixologik xususiyatlar, motivatsiya, kommunikativ qobiliyatlar, emotsional intellekt va ijtimoiy muhitning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, yoshlarning liderlik salohiyatini aniqlash usullari hamda ularni rivojlantirishga qaratilgan psixologik-pedagogik yondashuvlar bayon  etilgan.  Maqolada  liderlik  qobiliyatlarini  shakllantirish  orqali  yoshlarning tashabbuskorligi,  mas’uliyati,  mustaqil  fikrlashi va  jamoa  bilan samarali  hamkorlik qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.