YUQORI SINF O‘QUVCHILARI SHAXSINING YO‘NALGANLIGI VA KASBIY O‘ZLIGINI ANGLASHI - Komilova Nigora Baxtiyorovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yuqori sinf o‘quvchilari shaxsining yo‘nalganligi va kasbiy o‘zligini anglash jarayonining psixologik xususiyatlari tahlil qilingan. Kasbiy o‘zlikni anglashning  shakllanish  omillari,  o‘quvchilarning  qiziqish  va  qobiliyatlarini rivojlantirish hamda ongli kasb tanlashga tayyorlash masalalari yoritilgan.